Fullmåne 24.juli i løvens måned

Fullmåne lørdag 24.juli 🌕
Tema : Intense følelser som feks bekymring, frykt, irritasjon og sinne pga nært forestående fullmåne.

Jeg tenker det er på høy tid å dele litt om Tradisjonell Kinesisk Medisins syn på følelser under her.
Intensiteten stiger når vi nærmer oss fullmåne. Vi har altså en fullmåne lørdag 24.juli og som kan skape intense følelser.

Fullmånens måne befinner seg i vannmannens tegn lørdag ​​24. juli 2021 og som kan gi et anspent aspekt i nære relasjoner, dette også fordi fredag er knyttet til planeten Venus. Den åndelige betydningen av fullmånen i juli 2021 er relatert til irriterende forhold og karmiske ubalanser som involverer kjærlighet og hengivenhet.
Et aspekt knyttet til fullmånen skaper mye aktivitet og gjør at du vil oppnå noe og nå dine mål, men det skaper også irritabilitet og indre spenninger som kan gjøre det veldig vanskelig å slappe av.

Mye frykt har det siste året preget hverdagen vår, og for noen har frykten tatt overhånd. Og når frykten tar overhånd gir det utslag i irrasjonelle tanker og bekymringer som igjen gjør oss handlingslammet eller i verste fall slår beina helt under oss.

Jeg tror det er på høy tid å dele litt om faget mitt (vårt) dvs. Tradisjonell Kinesisk Medisin ( TKM ). Vi er flere akupunktører her inne vet jeg 😘
Litt om emosjoner i Tradisjonell Kinesisk Medisin :

I TKM / tradisjonell kinesisk medisin er emosjoner og fysisk helse sterkt knyttet opp mot hverandre
Den integrerte kropp -og sjel tilnærmingen til helse og helbredelse fungerer i en dynamisk loop, hvor følelser påvirker kroppens helse og omvendt.
I følge TKM-teorien kan for eksempel irritasjon og sinne påvirke Leveren og resultere i flere plager, inkludert menstruasjonssmerter, hodepine, rødhet i ansiktet og øynene, svimmelhet og tørr munn. Alternativt kan ubalanse i Leveren føre til voldsomme følelser.

Diagnose i tradisjonell kinesisk medisin er svært individualisert. Når et organ ( organ har en mye større betydning i TKM enn i vestlig medisin ) er ute av balanse eller svakt, vil den tilsvarende emosjonelle ubalansen bli identifisert. Basert på pasientens unike symptomene bestemmer akupunktøren seg for en behandlingsmetode.
Selv om akupunktur kanskje ikke er det som først kommer opp i tankene ved behandling av angst, har den en lang og vellykket historie med behandling av denne lidelsen eller som støttebehandling.
I motsetning til andre behandlinger som samtaleterapi og legemidler som kan ta uker for å oppnå god virkning, har akupunktur muligheten til å gi avslapning til en engstelig person raskt, ofte i løpet av den aller første økten og med å forbedre resultatene etter påfølgende økter. Og ikke minst som forebyggende tiltak, hvor akupunktur har et helt klart fortrinn.

En kombi av vestlig og østlig medisin er også verdt et forsøk, dvs at akupunktur kan være en utrolig flott støttebehandling ift samtaleterapi m.m.
Svært tynne og smertefrie nåler kan ha en markant effekt på nervesystemet når de brukes riktig av en akupunktør med lang og grundig utdanning i TKM-teori, men som også har bakgrunn i vestlig medisin.
Denne effekten fungerer på noen få ulike nivåer. En ved å frigjøre endorfiner og påvirke nevrotransmittere som serotonin i hjernen (vestlig tilnærming). Og to- ved å balansere kroppens nervesystem som gjenspeiles i en kinesisk medisinsk-diagnose.

I kinesisk medisin kan angst forklares med ubalansen i tre organer: milten, nyrene og hjertet. Når disse organene er svake eller tynget, kan det oppleves voldsomme følelser av bekymring, frykt og forstyrret mental tilstand. Angst behandles ved å balansere og støtte disse organene med akupunktur, (urter) og livsstilsråd. Dine tanker og følelser er ofte en refleksjon av kroppens tilstand.

Om Miltens tilknytning til bekymring og dens betydning i TKM
Konseptet og funksjonene til Milten i kinesisk medisin (TKM) er annerledes enn det fysiske organet milt som vi kjenner til. I vestlig medisin fungerer milten som et filter for blod som en del av immunforsvaret. I kinesisk medisin har milten mange roller. Noen av dem er fysiske, men i de fleste tilfeller har den en mye bredere funksjon som at det er involvert i rollen som transport og transformasjon av mat, og det regnes som et fordøyelsesorgan.

Miltens rolle er ikke bare å fordøye mat, men dette gjelder også for hvordan vi tar inn og integrerer all stimulans og informasjon. I dag blir vi stadig utsatt for store mengder stimulans gjennom mange former for teknologi og ikke minst media. Dette legger en stor belastning på både Milten og fordøyelsen.

I teorien om kinesisk medisin er hvert organ knyttet til en følelse. Milten som er forbundet med jord elementet er knyttet til følelsen av bekymring. En sunn milt og fordøyelsessystemet generelt, vil resultere i klare tanker. Ideer kan tas inn og enkelt behandles og håndteres.
En mangelfull eller belastet Milt vil endre den sunne tankeprosessen til bekymring, overtenking og i ekstreme tilfeller mental OCD. Milten klarer ikke å "fordøye" tankene, og de blir stillestående, dveler og ser ut til å komme når de vil og blir så lenge de vil.

I kinesisk medisin skiller vi ikke kropp og sinn. Konstant bekymring knyttes til en svak Milt Qi og en svak Milt skaper mer bekymring. Ved å behandle Milten (fordøyelsen) er du i stand til å korrigere denne usunne følelsesmessige ubalansen.
Når vi forbinder milten med fordøyelsen, blir det lettere å se hvordan milten er relatert til bekymring og angst. Mange angstlidende vil oppleve fordøyelsesproblemer som følelser av smerte i magen, sommerfugler, oppblåsthet og løs avføring.

Et dårlig kosthold som inneholder raffinert sukker, mye usunt fett og ferdigmat sies å skade Milten. Når vi ser på dette fra et ernæringsperspektiv, vet vi at raffinerte sukkerarter kan forårsake store svingninger i blodsukker og insulin som kan påvirke ens humør og psykiske helse.
Det er derfor enda viktigere enn noensinne å tenke på hva vi putter i munnen, og hvilke energier vi omgir oss med, men også energier fra media, sosiale medier o.a. Det kan ikke understrekes nok fra en akupunktørs synsvinkel.

Nylig har det vært en enorm eksplosjon i vitenskapelig forskning på tarm-hjerne-forbindelsen. Denne undersøkelsen har vist at å endre bakteriene i tarmen kan hjelpe deg med å håndtere stress bedre, forbedre humøret ditt og behandle angst og depresjon.

Her har jeg lagt ved en vitenskapelig undersøkelse på Probiotika : https://gpsych.bmj.com/content/32/2/e100056

Ha en fin fredag og fullmåne til deg❤
Kan være et bilde av 1 person og utendørs

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!