Vinteren tilhører vannelementet - del 2

photo-1422207134147-65fb81f59e38

Nyrene påvirker alle prosesser og funksjoner i hele vår kropp og sjel. De gir oss den “driven” eller energien og kraften som trengs for å overvinne hindringer for å oppnå våre mål i livet og leve ut vårt fulle potensiale. Vi benytter oss av nyrenes energi bare ved å leve, arbeide og eldes.

Nyre-meridianen begynner nederst på foten og beveger seg opp på innsiden av benet til bekkenet, nedre del av magen og ender ved brystet. 

Kroppen vil gi oss beskjed når vi bruker opp disse reservene fordi symptomer langs kanalen vil oppstå som for eksempel smerter i korsryggen, svake knær, hyppig vannlating og menstruasjons- eller fertilitetsproblemer. Andre tegn på ubalanse inkluderer: utmattelse, autoimmune ubalanser, lite motivasjon, overdreven frykt og angst og skjelettlidelser.

Blære-meridianen sammenlignes med et reservoar hvor vannet i kroppen samles. Denne meridianen er den lengste og starter ved øynene, kanalen beveger seg over hodet til baksiden av nakken, ned langs sidene av ryggraden til halebenet, til baksiden av knærne, nedover leggene, ved anklene, ender på utsiden av lilletåa. Fysiske tegn på ubalanse inkluderer ryggsmerter, ubalanser i blære, vertigo (svimmelhet) og hodepine, synsproblemer og inkontinens. På grunn av dette organets rolle som er å "holde på" urin, er følelsesmessige tegn på ubalanse knyttet til denne "holde på": nag og sjalusi, i tillegg til frykt.

VINTER ER TIDEN FOR Å TA VARE PÅ RESSURSENE VÅRE

Vinteren er vår mulighet til å fokusere på helsen og energien til nyrene og urinblæren, og dermed gjenopprette og ta vare på ressursene våre på en god måte. 

Det betyr å senke farten, få mye hvile, spise mat for sesongen (kommer), drikke mye væske og tilpasse oss en levemåte som støtter disse organsystemene, slik at vitaliteten vår holdes ved like.

Om vinteren går naturen til ro, sjøen fryser til is, bladene faller til bakken og snøen gir oss et mykt teppe og pakker oss inn. Akkurat slik skal vi også falle til ro, gjøre bare det i må gjøre eller minst mulig og pakke oss inn med en god kopp te. Dette er tiden da Yin dominerer Yang. Derfor bør man avstå fra å bruke for mye av Yang-energien. Trekk deg tidlig tilbake og stå helst opp ved soloppgang.

TIPSET ER DERFOR :

Hold deg varm, unngå kulde og pakk deg inn så mye som mulig. Unngå å svette for mye. Teorien om vintersesongen handler om bevaring og lagring. Uten denne praksisen vil resultatet bli at vi skader den dyrebare nyreenergien vår. Dette vil igjen føre til svakhet, frost i kroppen, smerter og en kropp som mister sin evne til å åpne seg og bevege seg om våren. 

En god og varm Yin-tid til deg 

Anne


0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!