Overgangsalderen - undergang eller overgang ?

is menopause already her
Er menopausen en overgang eller er det en undergang ?

Tradisjonell kinesisk medisin ser på overgangen fra fertil kvinne til perimenopausen som kvinnens 2. vår.
Ikke uvanlig at et hus rommer både en sønn/datter i sin 1. vår (puberteten) og en mor i sin 2. vår. Hurra hurra. Noen som kjenner seg igjen ?😘

Overgangsalderen tar tid og starter gjerne 10 år ( fra 40 + ) før den er et faktum, men hvis man ser litt større på det, så er det likevel en tid for å lytte innover, lære, ivareta seg selv og oppdage hva som søker å dukke opp når vi gradvis kommer ut av en livsfase og inn i en annen.

Spirituelt er dette et stort, men naturlig skifte og definitivt ikke en undergang i kvinnens liv. Det er derimot en tid med stort behov for tilbaketrekking, hvile og egenpleie.
Graden av plager knytter seg gjerne til vår vestlige hurtiggående livsstil. Dessverre og i vår kultur er det fortsatt et tabubelagt tema. I andre kulturer blir kvinner i moden alder sett opp til som kvinner med mye visdom.

En tankevekker ikke sant ?
Interessen for å hjelpe kvinner i denne overgangsfasen går hånd i hånd med rollen som terapeut og egenerfarte, og forhåpentligvis nyttige erfaringer og tips om hva som funker og ikke funker.


0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!