Høsten, Yin tid i elementet metall og forberedelse til vinter

 

photo-1429198739803-7db875882052

Etter en varm sommer trekker naturen seg tilbake til seg selv. I kinesisk medisin samsvarer denne perioden metallelementet, som igjen representerer det dyrebare lungeorganet vårt.

Slik vi akupunktører ser det, kan høsten utgjøre og belastning på lungeorganet, dvs. organet som hjelper hjertet med blodgjennomstrømningen og gir varme til overkroppen.

Høsten er tiden for innhøsting, men også tid for å så et et frø og som igjen skal bli til en vakker spire utpå våren en gang .. De lyse timene blir kortere dag for dag.

Det er på tide at vi senker tempoet, ta oss tid til å sette oss ned for å puste, bli kvitt det overflødige vi ikke har behov for lengre.

Høsten er også en tid for rengjøring av huset og kroppen din. Dette er nødvendig for å få plass til nye energier og gjøre deg klar for vinteren.


På energinivå har Yang eller aktiviteten behov for mindre plass og Yin, dvs den nærende, hvilende energien din vil nå rope høyere eller be deg om å sakne farten. 

Her er noen tips til deg i denne tiden:


Senk rytmen ved å finne den rette balansen mellom å være sosial med venner, familiesammenkomster og tilbaketrekking.

Det å legge seg tidligere vil være bra for kroppen.

Ta deg tid til å oppleve og nyte de fantastiske, hjertevarmende fargene i naturen.

Syng i dusjen eller meld deg inn i et sangkor! Dette er en utmerket pusteøvelse.

Forsøk meditasjon med fokus på fargen hvit (metall).

Tilberede måltidene dine med ingefær, koriander, kanel og gurkemeie. Hva med en deilig indisk rett?

Spis lokale grønnsaker. for sesongen Høstens og lungeorganets grønnsaker og frukt er hvite: velg feks, selleri, purre, druer, pære eller eple.


Hvis du føler at kroppen din trenger ekstra boost for å komme gjennom denne overgangen eller perioden, så ikke nøl med å kontakte meg 


Og ikke glem, pust ... fysisk og mentalt!

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!