Dersom du har en høysensitiv personlighet (HSP) også kalt en empatisk og intuitiv personlighetstype, er du allerede klar over at du blir lettere sliten enn andre ikke-sensitive, dette fordi du kommer til sensorisk overbelastning langt raskere enn dine medsøstre. Du vet også at du lett blir utsatt for tårer eller tristhet av voldelige hendelser via media, eller triste historier, filmer eller TV-serier. Mindre hyggelige verdensbegivenheter har en sterkere påvirkning på deg enn for andre mennesker. På grunn av din ekstreme følsomhet overfor miljøet, blir du lett overveldet av mye støy, folkemengder, sterke lukter eller sterkt lys. Denne følelsen av å være overveldet kan føre til konsentrasjonsvansker, angst eller irritabilitet i HSP.

Disse tingene er vanskelig for de fleste HSP`ere å takle daglig, men hva skjer med en HSP-kvinne når hun begynner å gjennomgå menopausen, eller overgangsalderen, og hva kan hun gjøre? 

Utmattelse

Tretthet er et av kjennetegnene ved overgangsalderen, men også i din fertile alder og tiden med PMS og noen ganger kan denne trettheten treffe oss som en vegg. Fordi en sensitiv kvinne allerede har måttet takle et travelt liv og mindre ideelle omgivelser, kan denne følelsen av tretthet til tider virke lammende da sensitive kvinner får en dobbel dose utmattelse i forbindelse med sine opplevelser. 

Humørsvingninger angst og irritabilitet

Mange tror at høysensitive personligheter alltid er følsomme for behovene til menneskene rundt seg. Det er ikke alltid slik, spesielt når menneskene rundt er høylytte, snakker mye, er sinte, eller at det bare er for mange av dem. Siden en HSP`er kan føle stemningen til menneskene rundt seg i løpet av et få sekunder, kan det å være nær noen som er deprimerte eller sinte raskt slå oss ut, eller føre til at vi blir urolige. Hvis en HSP`er er på et støyende eller altfor travelt sted, eller noen i nærheten av er støyende, kan vi bli så stresset at vi er mindre følsomme for menneskene rundt oss fordi vi bare vil at de skal være stille, senke farten, eller forsvinne. Irritabilitet er vanligvis resultatet av å bli overstimulert.

What to do ?

Sette av mye tid til egentid, egenpleie, egenomsorg og lade,lade og atter lade. Fortell omgivelsene dine at du har behov for mye ladetid, men at du kan være på banen igjen etter en god pause. Og bruk naturen hver eneste dag. Jeg hadde ikke kommet meg gjennom denne perioden uten å gå en kortere eller lengre tur hver eneste dag. Alt er jo relativt, så det kommer an på hva du har stått i med den siste tiden. Jeg kan på det varmeste anbefale en ferietur eller weekend alene. Det er helt nydelig for sjelen. 

nature-254951_960_720